Tahini negru obtinut din cele mai bune seminte de susan negru nedecojite, atent selectate, dupa care acestea sunt prajite si apoi macinate, obtinandu-se o pasta neteda, dulce si fina ce poarta numele de tahina / tahini. Tahini este un condiment popular mediteranean si din Orientul Mijlociu, preparat din seminte de susan.
Pasta de susan negru are o aroma mai puternica, mai bogata si cu o tenta usor mai puternica de nuca decat cea din susan alb si susan integral si, la firma Clearspring este produsa de un producator din Europa, o familie ce prepara Tahini din 1949. Aceasta neobisnuita pasta neagra aduce contrast mancarurilor tale, este perfecta servita ca atare sau stropita pe salate si legume la abur.
Susanul este una dintre cele mai vechi culturi de oleaginoase cunoscute, fiind cultivata de peste 3000 de ani. Femeile din Babilonul antic consumau halva, un amestec de miere si seminte de susan, pentru a-si prelungi tineretea si frumusetea, iar soldatii romani mancau aceste seminte pentru a dobandi putere si energie. In functie de soiul de la care provin, semintele de susan pot avea diverse culori, precum alb, galben, negru si rosu.
Susanul negru (Sesamum Indicum L) este o varietate de susan mult mai bogata in nutrienti decat cel comun, semintele sale fiind o sursa excelenta de magneziu, calciu (prezent mai ales in coaja semintelor), cupru si zinc. Semintele crude de susan negru sunt foarte utile in cazul afectiunilor digestive, pentru tratarea si tonifierea ficatului si a rinichilor, pentru recuperare dupa boli grave, interventii chirurgicale sau nastere, pentru sistemul osos, definirea tesutului muscular si pentru sistemul nervos.
Ingrediente:
seminte de susan*. *ingredient din agricultura ecologica.
Poate aparea o anumita separare a uleiului deoarece nu are adaugati agenti de emulsionare. Trebuie amestecat bine inainte de utilizare.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 2602kJ / 630kcal;
Proteine: 26g;
Grasimi: 55g, din care acizi grasi saturati: 9.4g;
Carbohidrati: 1g, din care zaharuri: 0.8g;
Sare: 0g.