Produs obtinut exclusiv prin presarea boabelor de cacao BIO curatate, decojite si prajite, dezodorizat succesiv.
Produs recomandat pentru preparate din ciocolata, produse de cofetarie, dar în egala masura în cosmetica.
Untul de cacao reprezinta componenta de baza a oricarei ciocolate de calitate si este excelent pentru prepararea bomboanelor, înghetatei si a altor delicii. Îl poti combina cu miere, fructe si chiar condimente.
Grasimile prezente în untul de cacao au o influenta benefica asupra colesterolului, crescând nivelul colesterolului bun. Contine un nivel de antioxidanti de trei ori mai ridicat decât vinul, iar continutul ridicat de fenoli are un efect esential în reducerea riscurilor asociate bolilor de inima.
Proprietatile untului de cacao asupra pielii si parului:
- Untul de cacao este dedicat tuturor tipurilor de piele, oferind o hidratare intensa datorita acizilor grasi pe care îi contine. La contactul cu pielea, untul se topeste si este usor absorbit în piele.
- Folosit regulat, untul de cacao face ca pielea sa capete o textura catifelata si o stralucire naturala. Este eficient pentru echilibrarea tonului pielii, mentinerea ph-ului, eliminarea rosetei si calmarea iritatiilor (eczeme, dermatita).
- Ajuta la estomparea cicatricilor datorita abilitatii sale de a pastra apa chiar si în straturile cele mai adânci ale pielii.
- Antioxidantii pe care îi contine lupta împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbatrânirea pielii.
- Stimuleaza sinteza de colagen, întarind, dând viata si tinerete pielii.
- Pentru a preveni si estompa vergeturile este de preferat sa alegi un produs care, pe lânga unt de cacao, contine colagen si elastina. Toate acestea contribuie la sporirea elasticitatii pielii.
- Folosit la masaj, untul de cacao are un puternic efect relaxant, destresant, energizând întregul organism si stimulând sistemul imunitar.
-Poate fi folosit ca si crema solara, având capacitatea de a intensifica bronzul, însa specialistii spun ca nu blocheaza suficient razele soarelui.
- Aplicat constant pe calcâie, coate si genunchi, untul de cacao reface tesuturile epidermei. Pentru a-i potenta efectul de hidratare, foloseste-l seara si acopera-ti picioarele cu sosete.
- Hidrateaza, regenereaza, revitalizeaza, fortifica si ofera volum parului, prevenind despicarea vârfurilor. Daca ai parul foarte uscat, aplica unt de cacao pe toata lungimea firelor de par, acopera-l cu un prosop încalzit timp de doua ore si, apoi, spala-l cu un sampon obisnuit. (sursa: www.csid.ro)
Valori nutritionale medii per 100 g:
Proteine: 0 g
Grasimi, din care: 100 g
acizi grasi saturati: 60 g
Carbohidrati: 0 g
din care zaharuri: 0 g
Fibre: 0 g
Sare: 0 g
Valoare energetica: 900 Kcal/ 3700 KJ
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
A se pastra la rece (18°C) loc uscat, bine ventilat, de preferinta ferit de lumina si caldura.
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.