Descriere: Mix de faina pentru paine de ovaz, fara gluten bio Biovegan, 530g
Mix-ul de faina bio pentru paine de ovaz FARA GLUTEN este bogat in nutrienti si nu contine drojdie si gluten. Cu 64% ovaz ecologic si maia de ovaz, painea de ovaz este o adevarata experienta de gust si datorita ingredientelor organice atent selectate, este o sursa ideala de fibre. Tot ce trebuie sa adaugati este putina apa si otet.
Mod de preparare:
Mai ai nevoie de pentru painea ta cu ovaz
525 ml de apa
1 pachet de drojdie uscata
tava (20 cm sau 25 cm)
Mixer manual cu carlig pentru aluat
Optional: fulgi bio de ovaz pentru suprafata
Mod de preparare cu drojdie:
Puneti amestecul de paine amestecati-l cu drojdia intr-un bol.
Puneti apa framantati totul pentru scurt timp cu un mixer manual cu carlig pentru aluat pana se formeaza un aluat neted (max. 1 minut). Nu framantati aluatul prea mult timp!
Acum turnati aluatul in tava unsa si neteziti-l, de exemplu, cu o spatula umezita. Acoperiti aluatul cu un prosop umed de bucatarie.
Lasam aluatul sa se odihneasca 30 minute intr-un loc cald.
Introduceti in cuptor o un castron (rezistent la caldura) cu apa si preinclziti cuptorul la 200°C pentru cuptor ventilat sau 220°C pentru caldura superioara/inferioara.
Sectionati aluatul cca.2 cm si presarati (daca doriti) aluatul cu fulgi de ovaz.
Introduceti forma la cuptor si coaceti painea cu ovaz pe pozitia din mijloc timp de 60 de minute.
Dupa copt, scoatem painea din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Ingrediente:
56% fulgi de ovaz* (fara gluten) , amidon de porumb*, 9% faina integrala de ovaz*(fara gluten), faina de porumb*, proteine de in, sare, 0,8% pudra din maia de ovaz* (fara gluten), tarate de psyllium*, sirop de orez*. *provin din agricultura ecologica.
Declaratie nutritionala pentru 100g:
valoare energetica: 1511kJ/361kcal
grasimi: 5,0g
acizi grasi saturati: 0,9g
glucide: 64g
zaharuri: 0,9g
fibre: 7,9g
proteine: 10g
sare: 1,9g
Alergeni: ovaz
Alergeni urme: fructe cu coaja lemnoasa, lupin, mustar, soia, susan, telina