Descriere: Mix de faina spelta pentru pizza Demeter bio BauckHof, 350g
Amestec de faina bio pentru copt aluat de pizza Bauckhof. Are gust de casa si este rapid si usor. Doar adaugati apa si ulei si nu este nevoie sa lasati aluatul sa creasca. Pregatiti timp de 5 minute, coaceti timp de 20 de minute. Suficient pentru o foaie de copt sau doua tigai rotunde cu arc.
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul electric pe 220*C (cuptor cu gaz nivelul 4, cuptor cu ventilatie 190*C). Se goleste continutul pungii intr-un vas peste care se adauga 175mlapa calduta sau lapte si 3 linguri ulei.
Se amesteca cu ajutorul unui mixer de mana sau cu o lingura pana se obtine un aluat care se poate prelucra usor.
Se ia o tava cu dimensiunile de 35x30cm sau 2 forme rotunde cu diametrul de 28cm pe care se aseaza hartie de copt sau se unge cu ulei. Se ia aluatul care se intinde cu ajutorul unui sucitor pana se obtine o grosime egala.
Se aseaza aluatul in tava se unge cu pireu de tomate.Dupa gust se condimenteaza si se unge cu ulei. In locul piureului se poate folosi ketchup de tomate, sos de tomate sau tomate pasate.
Se introduce tava pe sina de jos ,se lasa la copt 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 220*C (in cel cu gaz la nivelul 4,iar in cuptorul cu ventilatie la 190*C).
Ingrediente:
faina de spelta** tip 1050 95%, praf de copt (agent de afanare:bicarbonat de sodiu, acidifiant: artrat de monopotasiu, amidon de porumb), fulgi de drojdie* (drojdie*, faina de grau*, sare de mare), sare de mare. *provin din agricultura ecologica; **provine din agricultura ecologica Demeter.
Declaratie nutritionala pentru 100g:
valoare energetica: 1435kJ/339kcal
grasimi: 2,0g
acizi grasi saturati: 0,4g
glucide: 66g
zaharuri: 1,5g
fibre: 4,9g
proteine: 11g
sare: 2,0g
Alergeni: grau, spelta
Alergeni urme: cereale, fructe cu coaja lemnoasa, gluten, nuci, susan