Descriere
Cus cus (cous cous, cus-cus) din grau arnaut. Ingrediente: grau durum*. *ingredient cultivat ecologic. Alergeni: poate contine urme de gluten, telina, mustar, seminte de susan.
Preparare: se pun in apa clocotita (la o parte de paste se adauga o parte de apa) si se lasa 15 minute sau se prepara pe aburi pana capete consistenta dorita.
Stiati ca: graul durum (Triticum turgidum ssp. Turgidum conv. Durum) numit si grau arnaut, gr. dur, Durhum, Triticum durum sau Triticum turgitum dur este o specie tetraploida de gr. (are 28 cromozomi) provenita din graul tenchi prin mutatii si cultivata alaturi de acesta, inca de pe vremea Imperiului Roman.
Este foarte pretentios la caldura, rezista la seceta, dar este sensibil la ger. Bobul sau este mare, mai lung decat graul comun, sticlos si contine un procent ridicat de proteine si gluten.
Este singura specie tetraploida de grau cultivata pe scara larga astazi, este de calitate inferioara pentru panificatie, dar excelenta pentru pastele fainoase.
Valori nutritionale/100g - Cous-cous din Grau Durum:
Energie: 1487kJ / 351kcal
Proteine: 12g
Grasimi: 1.5g din care acizi grasi saturati: 0.4g
Carbohidrati: 70g din care zaharuri: 2.5g
Sare: 0g
Produs cultivat in Italia.
Tara de provenienta: Ungaria.