Descriere
Paste fainoase integrale din faina de alac. Ingrediente: faina integrala de alac, apa.
Desi sunt des prezentate ca ,,alac" si alte soiuri de grau cu bobul ,,imbracat", precum spelta (Triticum spelta) sau graul tenchi (Triticum turgidum), alacul (Triticum monococcum ssp. monoccocum) este specia cultivata de grau ce apartine grupei diploide (are 14 cromozomi).
Este una dintre cele mai vechi plante cultivate ale omenirii, semnalata inca din neolitic in Europa Centrala incepand cu anul 6500 i.e.n., o cereala paioasa nehibridizata cu un singur bob in spiculet, invelit strans in palee, ale carei boabe raman ,,imbracate" dupa treierat. Da mai putina recolta decat graul de astazi (Triticum aestivum), dar este mai gustos, mai bogat in nutrienti si se digera mai usor.
Valori nutritionale/100g - Paste din Alac Integrale:
Energie: 1637 kJ / 387 kcal
Proteine: 7.7 g
Grasimi: 3.2 g dintre care acizi grasi saturati: 0.8 g
Carbohidrati: 71.8 g dintre care zaharuri: 4.1 g
Fibre: 3.2 g
Sare: 0.025 g
Produsul contine sare datorita prezentei naturale a sodiului in ingrediente.
Tara de provenienta: Ungaria.