Paste ecologice din faina integrala de grau spelta..
Produsul contine gluten.
Grâul spelta (Triticum aestivum spp. spelta) este o specie hexaploida de grâu cultivata înca din epoca bronzului, mai ales de catre popoarele germanice. Are bobul sticlos ce ramâne „îmbracat în palee dupa treierat, cu un continut foarte bogat în gluten si este rezistent la ger si boli. Faina obtinuta din grâul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante.
Grâul spelta are un gust deosebit si, comparativ cu grâul comun are un continut mai ridicat de substante nutritive (proteine, aminoacizi, minerale, acizi grasi nesaturati) si L-Tryptophan (precursorul hormonului de buna-dispozitie), contine Thiocyanat ( cuefect vitalizant, de stimulare a imunitatii si antiinflamator) si preia mai putine metale grele din mediul inconjurator.
Ingrediente: faina integrala de grâu spelta*, apa.
* ingrediente din agricultura ecologica
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | KJ | 1446 |
kcal | 346 | |
Proteine | g | 14.8 |
Carbohidrati | g | 67.8 |
Lipide | g | 1 |
A se pastra la loc uscat si racoros
Tara de origine: Ungaria