Paste Hrisca Clearspring din hrisca „Tortiglioni”, gata in 8 minute! Sunt obtinute suta la suta din faina de hrisca, planta neinrudita cu graul, lipsita in mod natural de gluten si nutritiva. Preparate de producatori italieni cu traditie de doua generatii, au aroma delicata si textura ferma placuta la degustare, mentinandu-si forma pe parcursul prepararii termice. Sunt o alternativa autentica pentru pastele da grau dur, nu doar pentru persoanele cu intoleranta la gluten ci si pentru cei care le indragesc.
Tortiglioni sunt pastele tubulare scurte de largime mica, taiate perpendicular la capete. Au caneluri spiralate si uneori sunt discret curbate.
Produs vegan fara gluten si fara adaos de sare, sursa de fibre si de proteine. Sunt produse intr-un spatiu special rezervat prelucrarii produselor fara gluten si fara nuci, unde se foloseste doar energie regenerabila.
Ingrediente: faina bio de hrisca.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | kJ | 1480 |
kcal | 350 | |
Grasimi | g | 3,1 |
acizi grasi saturati | g | 0,7 |
Carbohidrati | g | 66 |
zaharuri | g | 0,9 |
Fibre | g | 5,6 |
Proteine | g | 12 |
Sare | g | 0 |
Preparare: se pune o cantitate suficienta de apa la fiert, cu putina sare daca se doreste aceasta, se adauga pastele (cate 80 g pentru fiecare portie) si se fierb inabusit 8 minute pentru paste „al dente” sau 1-2 minute suplimentar pentru paste mai moi, amestecand ocazional. La final se scurg de apa cu ajutorul unei strecuratori si se servesc imediat cu sosul preferat.
Daca se servesc ca baza pentru diverse salate, dupa ce se scurg de apa se clatesc sub jet de apa rece si se amesteca cu celelalte ingrediente si cu un dressing, dupa gust.
Agricultura UE.
Tara de provenienta: Anglia.