Produse in Italia din faina de mazare verde (jumatati) si faina de quinoa, amestecate doar cu putina apa, sunt o alternativa nutritiva pentru pastele da grau dur, nu doar pentru persoanele cu intoleranta la gluten.
Ingrediente: faina de mazare verde jumatati* (85%), faina quinoa* (15%). * cultivat ecologic.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | kJ | 1463 |
kcal | 346 | |
Proteine | g | 21 |
Carbohidrati | g | 56 |
zaharuri | g | 2,8 |
Lipide | g | 2,5 |
acizi grasi saturati | g | 0,4 |
Fibre | g | 7,2 |
Sare | g | 0,02 |
Fier | mg | 4,1 |
Preparare: se pune o cantitate suficienta de apa la fiert, cu putina sare daca se doreste aceasta, se adauga pastele (cate 80 g pentru fiecare portie) si se fierb 6 minute pentru paste „al dente” sau cateva minute suplimentar pentru paste mai moi, dupa care se scurg de apa cu ajutorul unei strecuratori si se servesc imediat cu sosul preferat. Daca se servesc ca baza pentru diverse salate, dupa ce se scurg de apa se clatesc sub jet de apa rece si se amesteca cu celelalte ingrediente si un dressing dupa gust.
Produs in Italia din ingrediente provenind din agricultura non-UE.
Tara de provenienta: Anglia.