Paste din faina de hrisca, numite in japoneza ” Juwari Soba „, in traducere 100% soba.
Produs fara oua, vegetarian, vegan, fara OMG, adaus de zahar, aditivi artificiali, fara ulei de palmier si uleiuri hidrogenate.
Usor de gatit, cu un gust delicios si usor de digerat, pastele bio Clearspring, Udon si Soba, sunt produse de calitate preparate dupa retete si metode traditionale japoneze.
Pastele ecologice 100% din faina de hrisca sunt preparate de un producator specializat din Japonia cu cea mai buna faina de hrisca, proaspat macinata, folosind metode lente, confirmate de traditie.
Nimic in afara de apa nu este adaugat pentru a oferi aroma intensa de nuca si textura specifica agreata de iubitorii de paste si de cei ce prefera aceasta varianta de paste traditionale fara faina de grau.
Pot contine urme de gluten si soia.
Paste traditionale japoneze:
Spre deosebire de pastele occidentale, realizate in general dintr-o varietate de grau dur (durum) ce creste in zona Mediteranei, pastele japoneze sunt realizate din grau mai moale, avand din aceasta cauza o culoare mai deschisa, o textura mai fina si matasoasa, fierbandu-se mai usor. Ele contin in general sare, adaugata pentru dezvoltarea de proteine mai moi si a lega mai bine aluatul, din aceasta cauza ne mai trebuind adaugata sare la fierberea lor.
Spre deosebire de pastele occidentale, realizate prin extrudare, metoda de preparare a pastelor Clearspring respecta traditia, fiind laminate. Aluatul este trecut printr-o serie de role, pentru a fi astfel intins in foi de diferite grosimi, taiate apoi in fasii de doi metri lungime. Acestea sunt pastrate ulterior intr-o camera speciala, pentru uscare naturala, lenta, timp de cel putin 30 de ore, taiate apoi la dimensiunile finale si ambalate.
Pastele rezultate in urma acestui proces lent, de durata, sunt cat se poate de aromate si digerabile.
Ingrediente: faina de hrisca* 100%.
* produs cultivat in conditii ecologice.
Hrisca (Fagophyrum esculentum) este o planta erbacee cultivata de secole in Japonia, ale carei seminte sunt macinate fin, faina utilizandu-se apoi la gatit, mai ales sub forma de taietei de hrisca sau soba.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | KJ | 1528 |
kcal | 365 | |
Proteine | g | 12.75 |
Carbohidrati | g | 71.96 |
glucide | g | 1.1 |
Lipide | g | 2.96 |
Fibre | g | 5.9 |
Sodiu | mg | 1.6 |
Recomandari: pot fi servite pe tot parcursul anului, alaturi de felurite preparate culinare asiatice sau occidentale: supe, sosuri, salate sau produse prajite prin metoda „stir-frying„.
Se poate bea si apa in care fierb pastele, adaugandu-se putin sos de soia, odata ce este atat de plina de bunatatea boabelor integrale de hrisca.
Stir-frying este o metoda de preparare a ingredientelor intr-un timp scurt, pentru ca acestea sa-si pastreze aromele si calitatile nutritive. Legumele si carnea se taie bucati mici si se prajesc intr-o tigaie mai mare, de obicei in wok, in foarte putin ulei, la foc iute. Se pot combina diverse legume si carne, dupa preferinte.
A se pastra la loc uscat si racoros, ferite de razele soarelui, la o temperatura intre 10 grade