Descriere
Paste din faina integrala de secara sub forma de taitei lati de la Bio Europa. Le puteti folosi ca inlocuitor nutritiv al pastelor comune, in orice preparat.
Stiati ca?
Cereala necultivata in antichitate si raspandita ca buruiana in lanurile de grau din Asia Mica si apoi in Europa, secara este bogata in fibre, proteine, minerale (in special mangan, dar si seleniu, fosfor si magneziu), vitamine (A, B, K), aminoacizi esentiali (triptofan, responsabil cu starea de bine, lizina, etc.), pentozane, iar faina de secara este bogata in gliadina si saraca in glutenina, avand un continut de gluten mai mic decat faina de grau si o proportie mai mare de fibre solubile decat acesta. Secara este folosita pentru faina, paine, fulgi de secara, bere sau produse de patiserie si prajituri, pentru furaje la animale sau chiar si vopsea. In Suedia se face vopseaua rosie Falun ce are ca ingredient, pe langa uleiul de in si oxidul de fier, faina de secara.
Ingrediente:
faina integrala de secara tip 1850* - 100%. *ingredient din agricultura ecologica.
Preparare:
se fierb pastele in apa cu sare timp de 5 - 8 minute, in proportie de 100g paste la 1 litru de apa.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 1430kJ / 340kcal
Proteine: 12g
Grasimi: 1.1g, din care acizi grasi saturati: 0.3g
Carbohidrati: 70g, din care zaharuri: 8.2g
Fibre: 12g
Sare: 0g.
Produs in Polonia. Ingrediente din UE.