Miso Orez Brun Nepasteurizat Clearspring – miso din orez brun nepasteurizat este un produs de calitate superioara obtinut din boabe integrale de soia si de orez dupa o reteta traditionala, astfel incat valoarea sa nutritionala este foarte ridicata. Numit in limba japoneza „Genmai Miso„, este un miso consistent cu un profil nutritional foarte valoros, cu o aroma savuroasa usor dulce si gust echilibrat. Se poate folosi la prepararea unei supe miso japoneze autentice (vezi reteta) sau chiar intins pe paine, pentru a asezona sau aromatiza alte supe, tocanite, mancaruri pregatite la cuptor sau sosuri. Pentru aceasta, la o cana de supa/lichid se adauga spre sfarsitul prepararii termice o lingurita de miso dizolvata in prealabil intr-o cantitate mica de lichid.
Miso este un produs specific japonez din orez, orz si/sau soia cu sare. Este un preparat vegan autentic obtinut prin fermentare, produs in Japonia inca din secolul 8. Pana acum cateva zeci de ani miso se fabrica in gospodarie, fiecare familie avand propriul miso. Miso poate sa aiba o varietate de arome si culori, in functie de materiile prime folosite, de clima, de mediul inconjurator si de gustul local. In plus, in functie de clima regiunii in care este preparat, indemanarea si experienta producatorului au o mare importanta asupra duratei de maturare a produselor fermentate miso. Miso poate atimge maturitatea optima dupa un interval ce variaza de la 6 luni, perioada ce corespunde verilor calde din anumite zone ale tarii, pana la 18 luni in cazul regiunilor cu clima mai rece.
Fondatorul companiei Clearspring, Christopher Dawson a trait in anii 80 in Japonia, devenind expert in ceea ce priveste calitatea produselor miso. Gama Clearspring este selectia sa de produse miso japoneze de cea mai buna calitate, preparate dupa metodele traditionale.
Foarte important: compania Clearspring garanteaza ca produsele traditionale japoneze miso pe care le livreaza sunt de cea mai buna calitate. Datorita cererii mari, produsele miso Clearspring sunt comandate la multi producatori particulari din Japonia, aflati in diferite regiuni ale tarii, dar toate sunt preparate folosind pe cat posibil cele mai bune ingrediente ecologice si respectand fermentarea si procedeele traditionale de lunga durata. Cu toate acestea, datorita faptului ca miso este un produs viu, gustul, culoarea si consistenta difera usor in functie de regiune si anotimp. In general miso-ul mai deschis la culoare provine din regiunile sudice unde clima este mai calda si datorita temperaturilor mai ridicate timpul de maturare este mai scurt prin comparatie cu cel al produselor preparate in regiunile de nord de unde provin produsele mai inchise la culoare.
Ocazional preparatele miso isi pot continua fermentarea naturala in borcane astfel incat in timp culoarea acestora va capata nuante mai inchise. Aceasta fermentare suplimentara poate duce la deformarea capacelor borcanelor respective dar fiti siguri ca preparatele sunt si in aceste conditii delicioase si sigure pentru consum. Pentru a incetinii aceasta fermentatie pur si simplu pastrati borcanele in frigider.
Recomandari:
Ingrediente: soia integrala* (41%), orez brun fermentat* (35%), sare de mare, apa. *cultivat ecologic.
Alergeni: contine soia.
Valori nutritionale | UM | /100 g |
Energie | kJ | 769 |
kcal | 183 | |
Lipide | g | 5.8 |
acizi grasi saturati | g | 1 |
acizi grasi mononesaturati | g | 1.2 |
acizi grasi polinesaturati | g | 3.3 |
Carbohidrati | g | 19 |
zaharuri | g | 12 |
Fibre | g | 4.9 |
Proteine | g | 11 |
Sare | g | 11.4 |
Tara de origine: Japonia.
Tara de provenienta: Anglia.