Descriere
Savurati pasta de miso nepasteurizat ce are cu cel putin 25% mai putina sare decat `Miso Orez Brun Nepasteurizat – Eco 300g Clearspring`.
Se poate folosi pentru a face supa japoneza autentica de miso sau pentru a condimenta si imbogati aroma tocanitelor si sosurilor, in diverse dressinguri etc.
Ingrediente: boabe de soia* (43%), orez fermentat*, orez brun fermentat*, sare de mare, apa.
*ingredient din agricultura ecologica.
Alergeni: contine soia.
Stiati ca:
- miso e un aliment si condiment traditional japonez obtinut prin fermentare, apreciat de mult timp pentru gustul sau bogat si concentratia mare de substante nutritive continute. Este obtinut din boabe integrale de soia si o cultura speciala de fermentare (koji), fiind maturat in mod natural in butoaie din lemn de cedru timp de multe luni la temperatura mediului ambiant. Aceasta fermentatie lenta are drept rezultat un condiment cu o aroma bogata si complexa, foarte bogat in `umami` (cel de-al cincilea gust, dupa dulce, acru, amar si sarat).
-koji este orez fiert si / sau boabe de soia la care sa adaugat o cultura de fermentare (Aspergillus oryzae) folosita pentru prepararea alimentelor fermentate, cele traditionale fiind sosul de soia, miso, mirin si sake.
Valori nutritionale/100g – Pasta de Miso Nepasteurizat cu Continut Redus de Sare:
Energie: 713 kJ / 170 kcal
Proteine: 11 g
Grasimi: 6 g din care acizi grasi saturati: 0.9 g
Carbohidrati: 15 g din care zaharuri: 11 g
Sare: 8.3 g