Descriere
Ingredient in multe preparate si sucuri asiatice, tamarindul (Tamarindus indica) este un fruct cu gust dulce acrisor, avand o pulpa carnoasa ce creste creste in interiorul unei pastai maronii, asemanatoare leguminoaselor dar de dimensiuni mai mari.
Sunt fructe cu un continut ridicat de zahar, vitamina C, vitamina B si calciu, din pulpa carora in Mexic se prepara numeroase prajituri, bauturi acidulate si snack-uri.
In Filipine din frunzele de tamarind este obtinut un ceai care reduce febra datorata malariei si care este utilizat in ayurveda (medicina traditionala indiana) pentru probleme gastrice si de digestie.
Semintele de tamarind sunt folosite de copii pentru a juca sah chinezesc, sunt macinate pentru a se prepara un substitut al cafelei sau sunt prajite si savurate in loc de alune.
Ingrediente: tamarind*, apa.
*ingredient din agricultura ecologica.
Preparare: cu o lingurita de pasta, 250 ml apa si un indulcitor, dupa gust, prearati o bautura racoritoare excelenta.
Valori nutritionale/100g - Pasta de Tamarind:
Energie: 460 kJ / 108 kcal
Proteine: 2.3 g
Grasimi: 0.2 g din care acizi grasi saturati: 0.1 g
Carbohidrati: 24.3 g din care zaharuri: 11.2 g
Sare: 0 g
Tara de provenienta: Germania.