Descriere
Sosul yozu ponzu ecologic Clearspring este unul traditional japonez bogat in cel de al cincilea gust, gustul savorii sau umami (umami), in care se imbina armonios aroma picanta a sucului de citrice yuzu cu un sos de soia fermentat in mod natural. Este condimentul perfect pentru cina, se poate adauga peste salatele preferate sau folosi pentru a crea dressinguri sau sosuri.
Ingrediente: sos soia* (apa, boabe de soia*, grau*, sare de mare, alcool de grau [etanol*]) - 39%, otet de orez* [apa, orez fermentat*], sirop de orez*, suc de yuzu* - 13%, apa, mirin* (orez dulce*, shochu* [apa, orez fermentat], orez fermentat*), extract din alge kombu (apa, alge kombu, sare), sare de mare.
*ingredient certificat ecologic.
Stiati ca:
Yuzu (Citrus ichangenis, C reticulata) este un arbust originar din estul Asiei cu fructe asemanatoare grapefruitelor de diametru intre 5.5 – 7.5 cm si culoare galbena sau verde.
Gustul sau acrisor amarui aminteste de grapefruit si mandarina, fiind folosit foarte mult in bucataria japoneza similar lamaii in bucataria europeana, dar din yuzu se prepara si otet sau marmelada, ori este folosit ca ingredient in prajituri etc.
Uleiul obtinut din coaja sa este folosit ca parfumant sau fructul intreg este pus in cada de baie, in special in ziua sostitiului de iarna in Japonia.
Ponzu este numele unui sos pe baza de citrice folosit in bucataria japoneza, de consistenta apoasa, maro inchis la culoare si gust picant, uneori si sosul in care se adauga sosul de soia,
Ponzu Shoyu (Ponzu Joyu) fiind numit simplu tot Ponzu.
Produs/Cultivat in Japonia.
Tara de origine: Anglia.