Sos bio utilizat traditional in gastronomia asiatica alaturi de legume, paste, orez, face parte din dieta macrobiotica.
Caracteristici: produse bio, bogat in proteine, fara gluten
Gramaj: 250ml
Descriere produs: sosul de soia Tamari este produs prin fermentarea naturala a plantei de soia. Maturatia acesteia necesita mai mult de 6 luni,cu materii prime biologice fara OMG-uri. Favorizeaza digestia si dezvolta flora intestinala si este utilizat frecvent in bucataria macrobiotica ca si condiment si pentru prepararea de bauturi folosite ca remedii pentru anumite afectiuni fizice.
Produse dupa o reteta traditionala japoneza sosurile Shoyu si Tamari produse in Statele Unite ale Americii ofera produse cu calitati organoleptice si nutritive speciale. A fost introdus in Japonia la sfarsitul sec.al VII-lea de catre calugarii budisti, care il foloseau pentru a da alimentelor o anumita aroma de carne.
Conform traditiei, fermentarea se face intr-un butoi de cedru si este produsa de anumite specii de ciuperci, numite "pop", care fac parte din specia Aspergillus oryzae sau Aspergillus sojae. La sfarsitul fermentatiei, sosul este presat pentru a se obtine lichid care este apoi filtrat si pasteurizat adesea chiar inainte de imbuteliere.
Ingrediente: boabe de soia*, sare marina, alcool (natural format prin fermentare)
* ingredient provenit din Agricultura Ecologica
Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat si racoros
Tara de origine: Agricultura non UE
Fabricat: USA
Recomandari de utilizare: Ideal pentru a aroma si condimenta legumele,cerealele,pestele si carnea,sosul de soia putand fi folosit si la gatit. Sosul poate fi utilizat atat la gatit,cat si direct pe produs.Ideal cu pui la gratar, supe, paste dietetice, tofu si seitan.
Certificator: Bioagricert, Certificat: IT-BIO-007
Valoare energetica la 100g |
65kcal sau 278kJ |
Proteine |
9.3g |
Grasimi |
0.7g din care acizi grasi saturati 0.1g |
Carbohidrati |
7g din care zaharuri 0.5g |
Fibre |
0.9g |
Sare |
17.8g |