Ingrediente:
Sâmburi de pin bio.
Descriere:
Dozator de energie bogat în elemente minerale.
Întrebuintare:
Pentru rontait, copt si fiert.
Din conuri pre?ioase
Sâmburii de pin reprezinta miezul conului de pin, ei fiind proteja?i de o coaja foarte dura. Pinul(Pinus pinea) poate sa produca conuri doar dupa 15 ani de când a fost plantat. Cre?terea ?i recoltarea acestuia necesita foarte multa grija. Noi ob?inem sâmburii de pin din regiunea Bergama, considerata centrul planta?ilor de pin din Turcia.
Conurile bio de pin sunt recoltate din ianuarie pâna în mai, ele fiind scuturate din pom cu ajutorul unor prajine ?i a unor cu?ite ?i apoi puse la soare la uscat. Sâmburii de pin sunt extra?i prin lovirea conurilor de pin. Coaja tare a sâmburilor este sparta, iar apoi sâmburii sunt spala?i, usca?i ?i sorta?i manual.
Datorita aromei lor fine, sâmburii de pin bio sunt considera?i o delicatesa. Ei se eviden?iaza printr-un con?inut considerabil de calciu, fosfor ?i fier, dar ?i de vitamina A, B1 ?i B2.
Sâmburii de pin sunt foarte îndragi?i în bucataria mediteraneana ?i sunt considera?i un ingredient esen?ial pentru clasicul Pesto. În bucataria turceasca ?i cea araba, sâmburii de pin sunt folosi?i frecvent în mâncarurile cu orez.