Beneficiile semintelor de in au fost demonstrate cu ajutorul mai multor studii, printre care se regasesc si studii pentru scaderea totala a colesterolului sau pentru scaderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rau"), unde inul a dat rezultate remarcabile.
Alte benefiicii ale semintelor de in sunt: scaderea trigliceridelor din sange si scaderea presiunii sangvine. Pe langa acidul alfa linolenic, semintele de in mai sunt bogate si in lignan. Liganunl este un tip de fitoestrogen (antioxidant) care, de asemenea, are un continut bogat in fibre.
Cercetatorii sustin ca lignanul din semintele de in aduce multe promisiuni in batalia cu afectiunile, incluzand un rol important in prevenirea cancerului, mai ales cancerul la san Semintele de in normalizeaza tranzitul intestinal, confera senzatia de satietate si incetinesc procesul de asimilare a grasimilor. Astfel, acestea sunt indicate daca suferi de constipatie, de o boala inflamatorie intestinala sau de sindromul intestinului iritabil.
Ingrediente:
100% seminte de in maronii, pisate (zdrobite). Semintele pisate sunt asimilate mai usor decat cele intregi. Daca consumati seminte intregi, este recomandat sa le lasati la inmuiat inainte sa le consumati, altfel aveti toate sansele sa le eliminati intregi, la fel cum le-ati si inghitit.