Vrei sa-ti rafinezi abilitatile in bucatarie? Atunci fii deschis catre experiment si invita noutatea in spatiul tau de gatit. Iti propunem un ingredient versatil, potrivit atat pentru deserturi, cat si pentru preparate sarate. Este vorba despre un sortiment de ulei de cocos dezodorizat pentru gatit, o varianta special conceputa pentru a te bucura de rezultate culinare de exceptie.
Printre avantajele produsului regasesti lipsa mirosului si gustul discret, care nu preschimba in mod imprevizibil savoarea preparatelor pe care le indragesti.
Produs conform celor mai inalte standarde calitative, uleiul de cocos marca Niavis este obtinut prin presarea miezului de nuca de cocos, filtrat si dezodorizat pana ce devine inodor si incolor.
De ce sa gatesti cu ulei de cocos dezodorizat?
Pe langa avantajul de a nu altera gustul sau mirosul preparatelor tale, miezul de nuca care sta la baza acestui produs, se remarca prin beneficiile multiple aduse sanatatii organismului:
acidul lauric din compozitie poate mentine nivelul de colesterol in valori normale;
cantitatea redusa de carbohidrati este de ajutor in controlul kilogramelor;
magneziul pe care il contine contribuie la functionarea optima a sistemului nervos si muscular;
sustine sanatatea digestiva datorita continutului bogat de fibre;
poate regla nivelul de zahar din sange, miezul nucii de cocos fiind cunoscut in randul alimentelor cu indice glicemic scazut.
Toate aceste beneficii indica faptul ca uleiul de cocos dezodorizat este o alegere ideala pentru gatit, favorizand crearea de farfurii echilibrate nutritional.
Nu uita nici de versatilitatea ingredientului. Il poti folosi fara griji pentru o varietate de preparate ce implica prajire sau coacere. Acest ulei neutru, dar foarte benefic sanatatii, poate fi utilizat si in retete de prajituri, integrat in cafea sau in smoothie-uri.
Reteta rapida de fudge cu ulei de cocos
Pentru un fudge cu textura fina, ai nevoie de:
210 ml ulei de cocos dezodorizat pentru gatit;
100 g pulbere de cacao;
1 lingura de extract de vanilie/ pasta de vanilie;
1 - 2 lingurite de miere de albine/ sirop de agave/ sirop de artar;
1 varf de sare de mare/ sare celtica;
2 - 4 picaturi de extract pur de menta pentru prajituri (optional).
Mod de preparare:
Asigura-te ca uleiul de cocos este la temperatura camerei, in stare lichida. Il poti fluidiza prin procesul de bain marie.
Intr-un bol incapator, amesteca bine uleiul de cocos cu pulberea de cacao. Adauga extractul de vanilie, si praful de sare, menit sa intensifice gustul preparatului.
Mixeaza bine ingredientele mentionate, apoi adauga mierea sau orice alt indulcitor doresti. Gusta pentru a fi sigur ca preparatul este dulce atat cat trebuie.
Daca iti place sugestia, adauga si extractul pur de menta.
Dispune compozitia intr-o tava si las-o la frigider minim 4h.
Dupa ce fudge-ul a capatat o textura ferma, portioneaza-l cum doresti.
Ingrediente: 100% ulei de cocos* dezodorizat
* = INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA
PRODUSUL NU CONTINE ALERGENI!
Informatii nutritionale/100g
Energie............3700kj/900kcal
Grasimi............99.85g din care
acizi grasi saturati... 93g
acizi grasi mononesaturati ....6g
acizi grasi polinesaturati...1g
Glucide...................................0g
din care zahar...........0g
Proteine...........0g
Fibre ..................0g
Sare....................0g
Recomandari de utilizare: ideal pentru gatit
Mod de pastrare: A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
Gramaj: 500ml
Tara de origine: Olanda