Ulei Bio de usturoi macerat la rece, 100 ml
Contine: ulei de rapita* (Brassia Napus), extract din bulb de usturoi* (Allium Sativum), ulei de masline* (Olea Europaea).
*din culturi certificate ecologic.
Informatii nutritionale per 100 ml
Acid palmitic 4,7 g
Acid stearic 1,7 g
Acid arachidic 0,6 g
Acid behenic 0,3 g
Omega 9 59,4 g
Omega 7 3,0 g
Omega 6 19,9 g
Omega 3 6,5 g
Ce este macerarea?
Macerarea este un proces fizic in care fructele, florile, frunzele, radacinile sau alte parti ale plantelor sunt expuse o perioada de timp actiunii unui ulei neutru, de cele mai multe ori ulei de floarea soarelui dezodorizat.
Uleiul neutru ”trage” in el uleiurile volatile si alte principii active din planta supusa macerarii.
Produsul final (solutia) se numeste macerat. In farmacie, aceasta solutie se numeste "infuzie rece". Nu trebuie sa existe procese chimice in timpul macerarii.
Procesul de extractie se efectueaza la temperatura camerei, de aici termenul "extract rece" sau "macerat rece". Avantajele macerarii la rece se regasesc cu siguranta in procesul delicat prin care se extrag ingredientele active ale plantei. Daca procesul de extractie este efectuat la temperatura ridicata (prin caldura adaugata), procesul este denumit digestie.
Conditii de pastrare: loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: vezi data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Origine: UE.