In faina de canepa gasim ambele tipuri de proteine: structurale si biologic active (globulare). Proteinele structurale includ colagenul, cheratina si fibrogenul, acestea fiind constituentii principali ai oaselor, pielii, parului, ligamentelor. Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele si includ de exemplu hormonii, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) si enzimele. Proteina din faina de canepa contine toti cei 8 aminoacizi esentiali, fara de care alimentatia noastra ar fi grav afectata: arginina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, valina, triptofan. În faina de canepa intalnim un procent mare de fibre alimentare - 30%, care te vor ajuta sa ai un tranzit intestinal optim pentru confortul si sanatatea ta. De asemena, contine acizi grasi esentiali omega 6 si omega 3 in raportul optim de 3:1. Microelementele prezente in faina de canepa includ strontiu, torium, arsenic si crom. Alte elemente continute mai sunt: lecitina, colina, inositol, fitosteroli.
Indicatii terapeutice
1. Constipatie. Continutul mare de fibre alimentare din faina de canepa este remediul ideal impotriva constipatiei. Laxativele nu sunt o solutie deoarece pot provoca tulburari neasteptate ale digestiei si nu aduc necesarul de fibre alimentare, astfel incat colonul sa fie protejat.
2. Alimentatia vegetarienilor. Faina de canepa suplineste foarte bine lipsa carnii, datorita continutului de proteine si a prezentei celor 8 aminoacizi esentiali.
3. Mentinerea sanatatii parului si a unghiilor. Continutul de colagen si fibrogen recomanda faina de canepa pentru stoparea caderii parului.
4. Alimentatia diabeticilor. Faina din seminte de canepa are un index glicemic scazut (carbohidrati 22,7%), fiind in acelasi timp nutritiva. Astfel, ea poate sa dea senzatia de satietate fara sa creasca nivelul zaharului in sange.
5. Îmbunatatirea memoriei. Lecitina continuta te ajuta in perioadele de solicitare intelectuala intensa. Deoarece este naturala, se absoarbe mult mai bine decat extractul pe care il gasiti la farmacie.
6. Osteoporoza. Faina de canepa contine 210 mg calciu la 100 g produs. Fiind din resursa naturala, calciul este usor asimilabil.
In plus, suplimentul de acizi grasi esentiali in organism creste absorbtia calciului si descreste eliminarea pe cale urinara a acestuia. Astfel, pastram in oase o cantitate mai mare din acest mineral, ceea ce duce la intarirea lor.
Continut recipient
200 g faina