Fibră probiotică solubilă.
Conține: inulină din agave*.
*=din culturi certificate ecologic.
Plantele de Agave sunt originare din Mexic, fiind plante perene. Din această plantă se extrage inulina și se mai poate obține și tequila. Pudra de Inulină de Agave este un îndulcitor sănătos și natural care poate înlocui zahărul. Inulina este o polizaharidă, o fibră solubilă cu rol probiotic. Inulina nu este digerabilă astfel că trece fără a fi modificată prin întreg sistemul digestiv, fiind hrană pentru bacteriile intestinale, în special a bifidobacteriilor. Populația de bacterii sănătoase din sistemul digestiv inhibă creșterea numărului bacteriilor patogene, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește sintetizarea naturală a vit. din gama B, îmbunătățește absorbția mineralelor. Potrivit unor studii recente consumul a 10g de inulină pe zi îmbunătățește nivelul glucozei plasmatice, al hemoglobinei glicozilate, crescând activitatea SOD (enzimă antioxidantă).
Este foarte solubilă în apă rece și are un gust neutru, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru îndulcirea băuturilor. Poate fi folosită în fiecare zi atât ca indulcitor pentru ceai, cafea și alte băuturi, cât și pentru prăjituri. Pudra de inulină de agave este extrasă din planta albastră de agave, nu conține zahăr, fiind o alegere excelentă pentru diabetici.
Origine: Mexic
A se consuma de preferință înainte de data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros.
VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: | per 100 g |
Valoare energetică | 822 kJ / 204 kcal |
Grăsimi, din care: | 0 g |
- acizi grași saturați | 0 g |
Carbohidrați, din care: | 6 g |
- zaharuri | 6 g |
Fibre | 90 g |
Proteine | 0 g |
Sare | 0,33 g |