Moringa pudra din frumze uscate, Paradisul Verde. Produs/Cultivat in India. Tara de provenienta: UK.
Toate partile plantei sunt folosite in alimentatie sau terapeutic, Moringa oleifera avand multe utilizari in medicina traditionala a Asiei si a Africii de Vest. Este un arbore originar din zonele deluroase de la poalele muntilor Himalaya din India, Pakistan, Bangladesh si Afghanistan, dar cultivat astazi in multe zone de pe glob ca planta anuala sau perena. Sunt apreciate in primul rand frunzele, pastaile si uleiul extras din semintele sale, semintele fiind folosite apoi pentru epurarea rapida a apei.
Frunzele sale bogate in nutrienti, factor de combatere a malnutritiei in tarile in curs de dezvoltare, contin toti cei 8 aminoacizi esentiali, vitamine (B6, C, B2, A, B1, B3, B9), minerale (de magneziu, fier, calciu, mangan, fosfor, potasiu si zinc), si fitonutrienti cu efect antioxidant si antiinflamator. Pudra din frunze de moringa are efect benefic in cazuri de ulcer gastric, anemie, artrita, reumatism, astm, poate fi intrebuintata la copt (inlocuind cu pudra de moringa 10 la suta din cantitatea de faina alba), pentru a ingrosa tocanite sau sosuri ori presarata peste diverse salate.
Recomandari: pudra din frunze de moringa se poate consuma ca ingredient in sucuri, sub forma de infuzie, adaugata in cereale, lapte, iaurt, smoothie-uri, salate de fructe, etc.
Valori nutritionale | UM | /100 g |
Energie | kJ | 1280 |
kcal | 307 | |
Proteine | g | 23.8 |
Carbohidrati | g | 24 |
zaharuri | g | 6.1 |
Lipide | g | 6.7 |
acizi grasi saturati | g | 1.7 |
Fibre | g | 27.8 |
Sodiu | mg | sub 50 |