Produs obtinut din fructe de afine prin uscare si macinare
Gramaj: 35 gr.
Produs cu Certificare Ecologica
Este indicata in:
-constipatie,diaree
-artrita reumatoida,reumatism
-tulburari de memorie
-oboseala oculara
-colesterol si trigliceride marite,guta
-adjuvant contra varicelor si fragilitatii capilare
-infectie urinara
-adjuvant in diabet
Pulberea de afine administreaza ca atare, cate 4-6 lingurite pe zi, pe stomacul gol.
Maceratul la rece
Intr-o cana (250 ml) se pun 2-3 lingurite de pulbere de afine uscate, restul completandu-se cu apa calduta, care nu trebuie sa depaseasca temperatura de 40 de grade Celsius. Amestecul se tine la macerat, la temperatura camerei, vreme de 8 ore, dupa care se consuma indulcit cu miere lichida. Cel mai bine este sa se consume maceratul nefiltrat, inghitindu-se si resturile de fructe ramase pe fundul canii, resturi care sunt foarte bogate in principii active, extrem de utile in tratament.
- Tulburari de memorie – pulberea uscata vom lua cate 15 grame zilnic, in cure de 40-60 de zile.
- Oboseala oculara, scaderea acuitatii vizuale – se consuma pulberea de afine, cate 15-20 de grame pe zi(cel putin sase saptamani).
- Adjuvant contra varicelor si fragilitatii capilare Se tin cure de minimum patru saptamani, timp in care se consuma maceratul la rece de afine, cate 3-4 pahare pe zi, consumate cu minimum 15 minute inainte de masa.
- Constipatie, diaree – In cazul diareei, se recomanda afinele uscate (minimum 10 grame zilnic)
- Viroza respiratorie, viroze in general – Pe timpul iernii, se consuma maceratul la rece, cate 500-1000 ml pe zi, in cure de 20-30 de zile.
- Infectie urinara – Pe timpul sezonului rece, se consuma maceratul la rece, din care se bea cate un litru zilnic.
- Adjuvant in diabet