Proteina Texturata Vegetala (TVP) este un aliment care castiga tot mai mare popularitate in randul veganilor sau a celor care cauta surse alternative de proteina vegetala. In general pe piata se gaseste TVP din soia, dar recent a aparut si varianta din mazare.
Proteina texturata de mazare are un continut redus de calorii.
In schimb contine de cca 3 ori mai multe proteine decat carnea de porc, vita sau miel, cu o valoare impresionanta de 53% proteina!
Pentru consum, se va hidrata in apa fierbinte, putin sarata, timp de cca 15 minute. Apoi se poate praji/gati intr-o mare varietate de feluri, la fel cum se gateste carnea. Se combina de minune cu orezul sau legumele, dar si in orice fel de salate. De asemenea se pot consuma in loc de crochete, in supe (in acest caz nu mai trebuie pre-hidratare).
INGREDIENTE: concentrat de proteine din mazare* 79%, concentrat proteic din bob (faba)* 19%, sare 1,2%.
*=din culturi certificate ecologic.
Ambalat intr-o unitate care proceseaza: cereale cu gluten, fructe cu coaja, soia, arahide, produse lactate, telina, mustar, lupin.
A se consuma de preferinta inainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
CONDITII DE PASTRARE: loc uscat si racoros, ferit de razele directe ale soarelui.
ORIGINE: Agricultura Letonia (procesat in Danemarca)
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 1428 kJ / 339 kcal
Grasimi, din care: 4,1 g
- acizi grasi saturati 0,9 g
Carbohidrati, din care: 15,0 g
- zaharuri 2,9 g
Fibre 15,0 g
Proteine 53,0 g
Sare 1,2 g