Plantati sub soarele brazilian, arbustii Arabica Typica dau nastere unor boabe cu tenta albastruie si aspect lucios, uniform. Climatul bland, pamantul fertil din zona si grija constanta a cultivatorilor contribuie la calitatea superioara a boabelor. Boabele de cafea sunt alese manual, pentru un gust cat mai pur, apoi sunt uscate lin la temperaturi de pana in 45 de grade Celsius. Sunt macinate la 38-40 de grade Celsius, iar amestecul rezultat se pastreaza la loc racoros si ferit de soare. Premiata la expozitii internationale de profil, cafeaua verde Arabica are un gust intens si o aroma specifica, fiind lipsita de aciditatea altor varietati. Brazilia este cel mai mare producator de cafea, avand o bogata traditie in cultivarea unor soiuri variate.
Mod de preparare: Se toarna 250ml de apa fierbinte peste 1-2 lingurite de cafea macinata si se lasa la infuzat 2-3 minute. Se poate combina cu suc proaspat de portocale sau cu limonada. Se pot consuma 1-2 cani pe zi, pana la ora 18:00.