Sustine sanatatea tractului respirator
Cimbrul ajuta la mentinerea unui sistem gastro-intestinal sanatos.
Vechii greci au numit aceasta planta ”thymos”, aceasta insemnand ”curaj” sau ”tarie”. Inca din Antichitate, cimbrul a fost folosit in zona mediteraneana drept condiment, iar in Evul Mediu timpuriu calugarii benedictini l-au adus in Europa Centrala si Anglia, unde si-a inceput vocatia ca planta medicinala.
„Aceasta planta este un aromatic difuziv placut, stimulent si relaxant, cu efect carminativ si emenagog usor. Poate fi folosit in raceli, amenoree si menstre dureroase, colici, si flatulenta.” W. Cook, The Physiomedical Dispensatory, 1869.
Partea aeriana a plantei Thymus vulgaris L. (cimbru de cultura) fam. Labiatae, care contine ulei volatil (borneol, cineol, timol, carvacrol), tanin, acid cafeic, principii amare, saponozide, flavone.
Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
Acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate.
Mamele care alapteaza pot consuma acest ceai.
Peste o lingurita planta se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Se beau 2 – 3 cani cu ceai pe zi.