Sprijina metabolismul lipidelor si colesterolului
Ajuta la mentinerea nivelului normal al colesterolului Efect: Ceaiul verde împiedica sinteza si absorbtia colesterolului si lipidelor prin taninuri catehice prezente in compozitia sa. Actiunea hipocolesteroleminta se datoreaza de asemenea polifenolilor prezenti in papadie si rozmarin si betasitosterolilor din urzica. Poliholozidele si taninurile din compozitia sulfinei, rozmarinului si macesului reduc absorbtia lipidelor si colesterolului la nivel intestinal. Macesul si rozmarinul prin efectul antioxidant impiedica peroxidarea lipidelor.Coada calului datorita saponozidelor favorizeaza eliminarea deseurilor metabolice.
Recomandari: Lipide si colesterol marit, prevenirea aterosclerozei.
Precautii: Persoanele care au insomnie sa nu consume ceaiul dupa ora 18.
Contraindicatii: La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii. Nu se indica administrarea la copii sub 12 ani.
Sarcina si alaptare: Nu este indicat femeilor însarcinate si mamelor care alapteaza.
Efecte secundare si interactiuni: La dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare: Peste 1-2 lingurite amestec de plante se toarna 200ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Întrebuintare: Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi între mese si seara. Durata unei cure obisnuite este de 2-3 luni, sau conform recomandarii medicului