Principii active: rizomii de ghimbir conţin ulei volatil 1-4% (minimum 15 ml/kg ghimbir). S-au identificat mai mult de 100 de compuși, dintre care majoritatea sunt în principal sesquiterpenoide (a-zingiberenă, β-sesquifelandrenă, β-bisabolenă, α-farnesenă, arcumcumen (zingiberol) și cantități mai mici de monoterpenoide (camfenă, geraniol, curcumenă, citral, terpineol, borneol).
DESCRIERE
Ceaiul de ghimbir:
Susține funcționarea normală a sistemului digestiv și înlăturarea senzaţiei de greață și a răului de mașină/avion.
Menține colesterolul și trigliceridele la nivel normal.
Susține sănătatea căilor respiratorii.
Susține stimularea imunității și protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
Menține sănătatea digestivă prin stimularea digestiei.
Prezintă acțiune antiinflamatoare și în aplicații externe.
MOD DE UTILIZARE:
Intern: infuzie – peste un plic cu plantă se toarnă 250 ml de apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă în repaos 10-15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi. Se consumă cu 30 de minute înainte de masă. Se recomandă cure de 1-2 săptămâni. După o pauză de 3 zile, se poate relua până la obţinerea rezultatelor dorite.
Extern: comprese pentru reducerea disfuncţiilor articulare, băi pentru amplificarea circulaţiei sangvine.