Ceai Macese Fructe este recomandat in cazuri de avitaminoze, enterocolite, tulburari circulatorii,
afectiuni renale ; excelent diuretic ; antihelmintic, afectiunile ficatului, bun vitaminizant.
Efectele benefice ale macesului sunt cunoscute inca din antichitate. Macesul mai este denumit
in unele regiuni trandafir salbatic sau rug. Se stie foarte bine ca fructele sale, care se coc la
inceputul toamnei, sunt extrem de bogate in vitamina C, dar si in alte tipuri de vitamine cum sunt
vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina P, vitamina K si acid nicotinic. Pe langa continutul
bogat in vitamina, fructele de maces sunt bogate in zaharuri, acid citric, pectine, tanin.
Pe langa efectele diuretice, acestui ceai de maces / macese ii mai sunt atribuite si alte insusiri
care duc la ameliorarea si vindecarea unor boli extrem de grave. Astfel, avand un continut ridicat
in vitamina P, preparatele din maces reusesc sa mentina buna functionare a vaselor capilare,
normalizand circulatia sangelui.
Datorita acidului ascorbic si acidului hidroascorbic, acest ceai de macese joaca un rol important
in oxidoreducerile biologice si respiratia celulara. Vitaminele scad permeabilitatea si fragilitatea
capilarelor, normalizand circulatia sangelui. Este un bun colagog si coleretic, tonic vitaminizant si
vasodilatator arterial.
Este recomandat in afectiunile ficatului, deoarece are proprietatea de a mari secretia de bila;
intareste organismul, fiind un bun vitaminizant.
Principala actiune terapeutica a produsului ceai de fructe de macese este marirea cantitatii de
urina eliminata intr-o zi, fiind un bun diuretic. Aceasta actiune este atribuita in special semintelor.
Fructele de maces / macese sunt recomandate in inflamatiile intestinale, bolile cailor urinare si
de rinichi - combat cu suces piatra la rinichi.
Prezentare: 50 gr.