Ingrediente/plic: pulbere dinparti aeriene de Sunatoare (Hypericum perforatum) – 1,0 g.
Sunatoarea contine derivati antracenici denumiti hipericine (hipericina, pseudohipericina, izohipericina), flavonoide (hiperozid, rutozid, quercitina), quercetol liber, derivati de acid cafeic (de tipul acidului clorogenic), derivati floroglucinici (de tipul hiperforinei), taninuri de natura catehica, ulei volatil (pinen), colina, carotenoide, saponozide, acid ascorbic, acid nicotinic si acid valerianic, saruri minerale.
Continutul bogat in nutrienti si substante bioactive confera ceaiului de sunatoare proprietati complexe: sedative, colagog-coleretice, de protejare a celulei hepatice, antispastice, astringente, diuretice, hipotensive.
Ceaiul de sunatoare se recomanda in suplimentarea dietei pentru:
- actiunea benefica in starile de iritabilitate, nervozitate, agitatie psihomotorie;
- intervine favorabil in disfunctii hepato-biliare prin protejarea celulei hepatice, in stari de suprasolicitare a ficatului, in tulburari de motilitate ale vezicii biliare (favorizeaza eliminarea bilei prin stimularea contractiilor vezicii biliare); util in cazul persoanelor cu tendinta de retinere a apei in organism;
- atenuarea tulburarilor cu caracter functional ale tubului digestiv datorate hipersecretiei si hiperaciditatii sucului gastric sau a tulburarilor ce apar in stari de agitatie nervoasa, stres.
Instrucțiuni de utilizare:
Ceaiul de sunatoare se prepara din 1-2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte, prin infuzare timp de 10-15 minute.
Infuzia se consuma neindulcita, calduta sau rece, de 2-3 ori pe zi, imediat dupa fiecare masa (timp de cel putin 4 saptamani) sau ori de cate ori este necesar.
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
Se va evita expunerea prelungita la soare pe perioada utilizarii ceaiului de sunatoare, deoarece planta contine hipericina, substanta fotosensibilizanta.
In perioada sarcinii se utilizeaza limitat si cu prudenta numai la recomandarea specialistului.
Prezentare: cutie plianta continand 25 plicuri a cate 1,0 g.
Conditii de pastrare:
A se pastra la temperatura camerei (15-25°C), ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici !
Termen de valabilitate: 2 ani.