BENEFICII
leusteanul, urzica, brusturele contribuie la functionarea normala a tractului urinar si la imbunatatirea eliminarii pe cale renala a apei.
splinuta ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar si la functionarea normala a eliminarii urinare.
troscotul si socul sustin eliminarea apei pe cale urinara;
mesteacanul sustine functia excretoare a rinichilor.
Leusteanul, urzica, brusturele contribuie la functionarea normala a tractului urinar si la imbunatatirea eliminarii pe cale renala a apei.
Splinuta ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar si la functionarea normala a eliminarii urinare.
,,Decoctul din radacina de patrunjel este un diuretic activ [...], calmand iritatia urinara." H. W. Felter, The Eclectic Materia Medica, Pharmacology and Therapeutics, 1922
Tip produs: supliment alimentar
Greutate neta: 30 g
Conditii de pastrare: la loc uscat si la temperatura mediului ambient
Ingrediente:
radacina de patrunjel (Petroselini radix), tarhon (Dracunculi herba), troscot (Polygoni avicularis herba), frunze de leustean (Levistici folium), urzica vie (Urticae herba), splinuta (Solidaginis virgaureae herba), sanziene (Galii veri herba), flori de soc (Sambuci flos), frunze de mesteacan (Betulae folium), radacina de brusture (Bardanae radix).
Administrare:
Copii intre 3 si 12 ani: 1-2 cani cu ceai pe zi.
Copii de peste 12 ani si adulti: 3-4 cani cu ceai pe zi.
Ceaiul se bea intre mese.
Durata unei cure este de 1-3 luni.
Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna, sau la nevoie.
Preparare: Se fierbe un plic in 300 ml apa timp de 5 minute, apoi se strecoara.
Atentionari: Nu este indicat copiilor sub 3 ani si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcina si alaptare: Acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.
Efecte secundare si interactiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilitati cu medicamentele si nici efecte secundare.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata:
Consumati 2-3 litri de lichide pe zi (apa plata sau de izvor, ceaiuri diuretice, sucuri naturale). Acestea sunt esentiale pentru a "spala" tractul urinar si a elimina reziduurile metabolice si toxinele prin urina.
Beti sucuri naturale, proaspete, de legume si fructe (citrice, pepene rosu si galben, mere, merisoare, afine, coacaze, catina alba, frunze si radacina de patrunjel, varza).
Este bine sa evitati sau sa reduceti consumul de alimentele care contin cantitati mari de sare (muraturi, mezeluri, telemea, chipsuri, masline, alune sarate, conserve, vegeta) sau de sodiu (lapte si produse lactate, oua, carne de vita, telina, spanac, ape minerale bogate in sodiu). In acelasi timp evitati produsele care desi nu au gust sarat contin E-uri cu sodiu (glutamat monosodic, benzoat de sodiu, bicarbonat de sodiu, sulfitul si nitritul de sodiu). Aceasta deoarece sarea si sodiu retin apa in corp.