Ingrediente:
Fructe de fenicul (Foeniculum vulgare)
Principii active: flavonoide; zaharuri; substante minerale; ceruri; stigmasterina, ulei volatil (componenta majora a uleiului este
trans-anetolul (34,8-82,0%); ceilalti compusi principali sunt fencona (1,6-22,8%), estragol (2,4-17,0%), limonen (0,8-16,5%) si
cis-anetol (0,1-8,6%).
Ceaiul din fructe de fenicul:
Sustine apetitul si sanatatea digestiva.
Ajuta la mentinerea functionarii optime a tractului respirator.
Ajuta la eficientizarea secretiilor bronhice si la protejarea mucoasei tractului respirator.
Sustine secretiile digestive si motilitatea gastrointestinala, contribuie la eliminarea gazelor digestive.
Sprijina lactatiea naturala datorita uleiurilor volatile prezente in aceasta planta.
MOD DE UTILIZARE:
Intern: infuzie-peste o lingurita cu planta se toarna 250 ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute,
dupa care se strecoara. Se bea indulcit dupa gust, 1-2 cani cu ceai pe zi.
Contraindicatii
Ulcer gastric si duodenal, enterocolite cronice, epilepsie si in timpul sarcinii.
Atentionari :
La dozele si la modul de utilizare recomandate nu se cunosc alte efecte adverse, exceptie putand face unele persoane alergice
la oricare dintre ingrediente.