Utilizat conform recomandarilor, produsul functioneaza ca: stimulent al digestiei, gastroprotector, antispastic gastro-intestinal, calmant, cicatrizant, tonic al stomacului, antiinflamator, antialgic, aperitiv, carminativ, coleretic-colagog, antiulceros.
Ingrediente
Fenicul (Foeniculum vulgare), menta (Mentha piperita), musetel (Matricaria chamomilla), nalba mare (Althaea officinalis), seminte de in (Linum usitatissimum), tei (Tilia cordata), capsula vegetala.
Utilizare
Macerat la rece: se macereaza timp de 6-8 ore (de seara pana dimineata), 3-4 linguri din amestecul de plante, intr-un litru de apa plata. Se strecoara si se beau 3-4 cani de macerat in decursul unei zile, inainte de masa. Infuzie: 3-4 linguri din amestecul de plante la 1l de apa clocotita, se pastreaza 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea. Se administreaza cate o cana de infuzie de 3 ori/zi. Pulbere de planta: se macina fin amesecul de plante cu ajutorul unei rasnite electrice. Se administreaza sublingual timp de 15 minute, de 3-4 ori pe zi, aproximativ cate o lingurita, apoi se inghite cu apa. Eficienta terapeutica creste daca administrarea maceratului, infuziei sau pulberii de planta se face pe stomacul gol.
Contraindicatii
Nu
Afectiuni tratate
Calmant
Ingrediente principale
Menta
Conditii pastrare
A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de lumina si inghet. Dupa deschidere se pastreaza la temperaturi intre 10-25°C.