BENEFICII
echinacea si catina sustin sistemul imunitar;
macesele sunt o sursa bogata de vitamina C care are activitate imunostimulatoare;
urzica, socul si patlagina sustin sistemul imunitar si apararea organismului;
sovarvul imbunatateste imunitatea;
ghimbirul contribuie la apararea naturala a organismului.
In aceasta combinatie, echinacea, ghimbirul si catina sustin sistemul imunitar, iar macesele sunt o sursa bogata de vitamina C.
,,Echinaceei i s-a atribuit proprietatea de a creste rezistenta organismului la infectii." The Dispensatory of the United States of America, 1918
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate neta: 50 g
Conditii de pastrare: la loc uscat si la temperatura mediului ambient
Ingrediente:
Echinacea (Echinaceae herba), macese (Cynosbati fructus), fructe de soc (Sambuci fructus), sovarv (Origani herba), urzica vie (Urticae herba) , frunze de patlagina (Plantaginis folium), scortisoara (Cinnamomi cortex), fructe de catina (Hippophae fructus), rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma).
Administrare:
Copii intre 1 - 4 ani: 1/2 -1 cana cu ceai pe zi.
Copii intre 5 - 12 ani: 2 cani cu ceai pe zi.
Copii de peste 12 ani si adulti: 3 - 4 cani cu ceai pe zi.
Ceaiul se bea intre mese.
Durata unei cure este de 3 saptamani.
Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna, sau la nevoie.
Preparare: Peste o lingurita amestec de plante se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Atentionari: Nu este indicat copiilor sub 1 an. Nu este indicat in boli autoimune. Nu se administreaza timp de o luna dupa vaccinare. Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcina si alaptare: Da, poate fi consumat in perioada de sarcina si alaptare.
Efecte secundare si interactiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilitati cu medicamentele si nici efecte secundare.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata:
Adoptati un regim alimentar bogat in vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) si minerale (fier, zinc) care stimuleaza mecanismele de aparare ale organismului. Acestea se regasesc in fructele proaspete (citrice, catina, mere, fructe de padure, kiwi, capsuni, caise), in legumele de culoare rosie, portocalie, galbena si verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapa rosie, usturoi, etc.) consumate crude, sau preparate cat mai usor (fierte in abur, coapte). Sunt bogate in aveste vitamine si minerale si cerealele integrale, ciupercile, semintele neprajite, uleiurile vegetale presate la rece. Sunt utile si iaurtul sau chefirul doerece contin lactobacili care ajuta refacerea florei intestinale si a imunitatii, precum si produsele apicole: polen, propolis, pastura, laptisor de matca.
Este bine sa reduceti consumul de alimente rafinate care saracesc organismul de saruri minerale si vitamine, alimente procesate si conservate, dulciuri si produse de patiserie, zahar alb (se inlocuieste cu miere), indulcitori artificiali, consumul de bauturi carbogazoase, alcool, tutun, cafea.
Pentru o imunitate buna a organismului incercati sa mentineti un program de viata cat mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizati zilnic exercitii fizice, iesiti in natura cat mai des posibil.