Ceai Sclipeti vrac - Afectiuni ale aparatului digestiv
Ceai Sclipeti- Ingrediente:
partea aeriana (Herba potentillae erectae).
Mentiuni nutritionale:
Contine: tanin, tormenol, acid chinovic, acid elagic, rezine, substante minerale.
Mentiuni de sanatate:
Actiune astringenta, bacteriostatica, antimicrobiana, hemostatica, cicatrizanta.
Caracteristici generale ale produsului:
Preparatele pe baza de Sclipeti se folosesc in medicina populara pe cale interna in : diaree, dizenterie, enterite, enterocolite, hemoragii stomacale, metroragii, hematurie, incontinenta urinara, hernie.
Pe cale externa in : ulcere varicoase, degeraturi, arsuri, infectii bucale, aftoze, panaratiu.
Mod de folosire:
Intern - sub forma de infuzie din 1 lingurita planta la 200 ml de apa. Se beau 3 cani pe zi .
Extern - sub forma de infuzie pentru spalaturi locale, comprese, gargara, cataplasme.
Contraindicatii:
Nu se administreaza persoanelor alergice la vreunul din ingredientele produsului.
Precautii:
A nu se depasi doza zilnica recomandata;
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor;
Acest supliment alimentar nu inlocuieste o dieta alimentara echilibrata si diversificata.
Conditii de pastrare:
Bine inchis, ferit de lumina si umiditate, la temperaturi de maxim 25degC.
COMPOZITIE CHIMICA:
Contine tanin (14-20%) rosu, de Tormentilla, tormentol, acid elagic, acid chinovie, rezine, substante minerale.
PROPRIETATI FARMACODINAMICE:
Li se atribuie proprietati antidiareice, antidizenterice, astringente, antimicrobiene si hemostatice. Principiile active au proprietatea de strangere a suprafetei tesuturilor prin precipitarea proteinelor, opresc hemoragiile, diminueaza secretiile si cicatrizeaza ranile; combat scaunele dese si moi datorate unor boli intestinale; inhiba dezvoltarea si inmultirea microbilor.