Ajuta la mentinerea sanatatii aparatului digestiv.
Sustine functionarea normala a ficatului.
Contribuie la o relaxare optima si mentinerea bunei dispozitii.
Ingrediente: partea aeriana a plantei Hypericum perforatum L., fam. Hypericaceae, care contine naftodiantrone (hipericina), ulei volatil (constituit din a–pinen si cadinen), flavonozide, epicatecol, proantocianidoli, acizi fenol–carboxilici, carotenoide, vitamina C, hiperforina si adhiperforina, xantone, colina, rezine, substante minerale.
Efect: antidepresiv, sedativ, calmant, astringent, antidiareic, cicatrizant, coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), antiinflamator, antimicrobian.
Întrebuintari principale: anxietate, depresie, tensiune nervoasa, insomnie.
Alte întrebuintari: ulcer gastro-duodenal, gastrita, hepatita, diskinezie biliara, diaree, tulburari de menopauza, inflamatii si leziuni cutanate (rani, arsuri).
Contraindicatii: la dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare: se prepara infuzie din 1 lingurita planta maruntita la o cana cu apa.
Mod de administrare: se beau 3-4 cani cu ceai pe zi.