Mod de preparare:
Fulgii de hrisca se inmoaie foarte repede in lichide fierbinti, deci nu trebuiesc fierti. De aceea ei trebuiesc adaugati in mancare la sfarsit (dupa fierberea acesteia). Se pot adauga astfel in supe, ciorbe, mancaruri sau in diferite deserturi cu lapte, fructe, miere. Pentru prepararea sarmalelor, ardeilor umpluti etc., se inmoaie cateva minute in apa fierbinte apoi se amesteca compozitia care se introduce in cuptor.
Sos de rosii cu hrisca:
Ingrediente: 3 rosii decojite, 3 linguri fulgi de hrisca, condimente (sare, oregano, cimbru, busuioc, chimen), ceapa, usturoi.
Fulgii de hrisca se inmoaie in apa fierbinte timp de 3 minute. Se strecoara si se amesteca cu rosiile si condimentele date prin mixer. Optional sosul obtinut se poate cali cateva minute cu ceapa si usturoi. Se consuma la pizza, paste cartofi la cuptor si alte preparate delicioase.
Desert de mere:
Ingrediente: 100g fulgi de hrisca, 2 mere, 2 linguri miere, scortisoara.
Fulgii se inmoaie 3 minute in apa fierbint, se strecoara, apoi se amesteca cu merele date prin razatoare, mierea si scortisoara dupa gust. Se pot adauga si alte fructe proaspete sau uscate, alune, nuci, etc.