Foile de dafin sunt frunzele plantei Laurus nobilis, care sunt adesea utilizate pentru a aromatiza diferite feluri de mancare.
Foile de dafin sunt cunoscute pentru a avea un gust aromat si distinctiv si sunt adesea folosite in bucataria mediteraneana pentru a adauga un gust subtil la supe, tocanite, orez si alte feluri de mancare. De asemenea, ele sunt utilizate in mod traditional in multe retete de muraturi si sosuri.
Pe langa utilizarea sa culinara, foile de dafin au fost utilizate si in medicina traditionala pentru proprietatile lor antioxidante, antiseptice si antiinflamatorii. Ele au fost folosite pentru a trata o gama larga de afectiuni, inclusiv dureri de cap, probleme digestive si infectii respiratorii.
Foi de dafin, 5 g Pronat
Frunzele tari, ovale sunt placut aromate si se folosesc in bucatarie.
Dafinul este una dintre cele mai vechi plante aromatice din lume. Foarte versatil in bucatarie, el este in acelasi timp asociat cu nobletea; in antichitate era semnul regilor, iar campionii la sporturile antice primeau lauri din foi de dafin.
Ingrediente: frunze de dafin.
Conditii de pastrare: depozitati la loc uscat si racoros, ferit de lumina si caldura.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Tara de origine: non-UE (Turcia).