Mix fara gluten cu seminte de dovleac in gama de produse "Vegabond", din care puteti prepara un pranz sau o cina vegana delicioasa in cateva secunde! Puteti face si mai interesant amestecul, adaugand in el legume proaspete, tocate sau rase. Puteti forma din acest amestec chiftele sau turtite pe care le puteti servi cu diferite leguminoase sau cu garnituri de cereale si legume prajite. Le puteti chiar adauga intr-o salata sau, cu diverse alte adausuri, in lipii pentru falafel.
Falafelul este un fel de chifteluta preparata din naut condimentat sau boabe de fava. Reteta e originara din Egipt si e un fel de mancare populara in Orientul Mijlociu. De regula, falafelul este servit intr-o lipie gen pita*, numita "lafa", dar in multe tari este un tip de mancare care se vinde pe strada sau in centre fast-food. In aceste pita se mai adauga, pe langa chiftelele de falafel, salate, muraturi si tot felul de sosuri.
*Pita este o paine rotunda si plata, originara din Orientul Mijlociu, care poate fi deschisa pentru a forma un buzunar pentru umplere. Se mai numeste si pocket bread (paine buzunar).
Ingrediente:
faina de naut, faina de mazare galbena, faina de hrisca, faina din seminte de floarea-soarelui, faina din seminte de dovleac - 8%, fulgi de cartofi, seminte de susan, granule de ceapa, sare de mare, praf de drojdie inactiva, amestec de condimente (ardei rosu (pritamin paprika), chimen macinat, agent antiaglomerant - bicarbonat de sodiu, ghimbir macinat, curry (contine seminte de mustar), piper negru macinat, pudra de usturoi).
Alergeni: mustar, seminte de susan.
Preparare
Turnati peste continutul unui plic 220 ml de apa si asteptati 6-8 minute sa se inmoaie si sa se umfle boabele. Dupa aceea, cu mainile umede formati bile sau placinte mici, pe care apoi prajiti-le in ulei incins pana se rumenesc.
Deasemenea, masa amestecata cu apa poate fi coapta fara ulei in cuptor, in tavi sau forme de copt din silicon.
Valori Nuritionale/100g
Energie: 1771 kJ / 422.0 kcal;
Proteine: 18.9 g;
Grasimi: 13.6 g, din care acizi grasi saturati: 1.5 g;
Carbohidrati: 49.6 g, din care zaharuri: 3.0 g;
Sare: 2.89 g.