Piperul negru se obtine prin uscarea la soare timp de o saptamana a fructelor verzi, aproape de coacere. Este cel mai popular tip de piper. Tocmai de aceea exista foarte putine preparate care sa nu se bucure de aroma lui puternica si usor intepatoare.
Atunci cand folosesti boabele intregi e bine sa stii ca acestea trebuie indepartate la sfarsitul procesului de preparare. Daca este folosit piper macinat, atunci trebuie adaugat in etapa finala a gatitului. Iar daca ai o rasnita prin preajma, foloseste-o exact inainte sa-l adaugi in mancare si vei obtine o aroma mult mai puternica.
Potrivit pentru: carne rosie, vanat, fructe de mare puternic aromate si preparate din oua, atunci cand este utilizat cu moderatie.
Ingrediente: Piper negru boabe.
Valori nutritionale/100g: Energie 1159kj/ 277kcal, Grasimi 3,26 (acizi grasi saturati 1,39g), Glucide 38,65g (zaharuri 0,64g), Proteine 10,39g, Fibre 25,63g, Sodiu 20mg.
Prezentare: 75 gr.