Piper negru (60%) si piper rosu (40%) Piper negru macinat, cu o nota de piper rosu. Piperul rosu este cel ajuns la maturitate, care prin coacere prinde o culoare roz-rosiatica. Boabele de piper rosu au o aroma usor dulce-picanta.
Istoric
Piperul a influentat istoria omenirii. Folosit drept moneda, adus in dar zeilor, pentru beneficiile si proprietatile sale, in zilele noastre piperul este nelipsit din bucatarie.
Cum actioneaza
Este un veritabil antibiotic natural. Stimuleaza secretiile gastrice si face mai usoara si mai rapida digestia alimentelor, prevenind dezvoltarea bacteriilor. Piperul are puternice proprietati antioxidante, stimuleaza arderile la nivelul depozitelor adipoase si activeaza metabolismul. Este un excelent remediu pentru afectiunile respiratorii. Piperul ajuta la decongestionarea si curatarea sinusurilor. Piperul este bun si pentru dantura, combate cariile si amelioreaza durerile de dinti.
Cum se consuma
Poate fi folosit intreg sau macinat, se utilizeaza pentru aromatizarea si condimentarea diverselor preparate culinare.