Descriere
Sarea Nigari, cunoscuta si sub denumirea de Clorura de Magneziu, are rolul de a coagula proteina din laptele de soia, formand branza tofu. Este un produs derivat din sare de mare.
Nigari este asimilata usor de catre organism, avand o multitudine de intrebuintari in privinta sanatatii, frumusetii, plantelor sau animalelor de companie - atat magneziul cat si clorul fiind nutrienti de baza.
Beneficii pentru organism:
este usor asimilabila de catre organism
reduce deficitul de magneziu
reduce riscul de aparitie a atacului de cord si osteoporozei
sustine sistemul nervos, activitatea fizica si are efect detoxifiant
regleaza tensiunea arteriala si sistemul hormonal
intareste sistemul imunitat si pe cel osos
are efect antidepresiv
Clorura de magneziu (sare Nigari) poate fi utilizata atat intern, cat si extern. De retinut insa ca este absorbita cel mai bine prin piele, prin urmare baile cu sare sunt foarte benefice pentru organism.
Mod de utilizare:
Pentru uz intern
Sarea Nigari se poate folosi pentru a prepara dulceata, diverse creme si branza tofu. Gustul caracteristic al clorurii de magneziu (sare Nigari) este usor amarui, de aceea este mai usor sa fie consumata cu alimente sau bauturi.
Pentru uz extern:
Se poate folosi in bai terapeutice, pentru intreg corpul sau doar pentru picioare.
Pentru baie, la o cada cu apa, se adauga 1-2 cesti de sare Nigari, se amesteca pana se dizolva. Stati in apa in jur de 20-30 de minute. Nu folositi sapun sau alte substante in acest timp.
La inceput, baia cu sare Nigari poate crea senzatii de intepaturi, arsura sau caldura, dar in scurt timp acestea dispar. La finalul baii, clatiti-va cu dusul.
Dupa baie, se recomanda sa va masati corpul cu ulei de cocos, deoarece sarea Nigari usuca pielea.
Pentru a va relaxa dupa o zi extenuanta, puteti dizolva 1 ceasca de sare Nigari in 3-4 L de apa calda, si sa stati 20-30 de minute cu picioarele in acest amestec. Pentru efecte maxime, tratamentul trebuie facut dimineata si seara, timp de 2 saptamani.