Pasta de susan este preparata din seminte de susan alb prajite.
Recomandata ca adaos la dressinguri pentru salate, sosuri sau marinate.
Poate fi folosita si pentru preparate dulci, deserturi sau sosuri.
Ingrediente: susan alb macinat.
Valori nutritionale medii/ 100 g:
Valoare energetica: 2850 kJ/ 680 kcal
Grasimi, din care: 56 g
- acizi grasi saturati: 9 g
Carbohidrati: 8 g
- din care zaharuri: 1 g
Proteine: 23 g
Sare: 0,01 g
Continut: 200 g
Reteta noastra: salata orientala (pentru 4 persoane): Amestecati 2 linguri pasta de susan, 2 linguri sos de soia, 2 linguri otet, 1 lingura ulei vegetal (optional) si 1 lingura mustar (optional), într-un castron mare. Adaugati 150 g taitei fierti, legume dupa preferinta si carne prajita sau peste. Amestecati totul bine si lasati salata acoperita în frigider pentru o ora. Ornati salata cu seminte de susan si fulgi de ardei iute.
A se pastra la loc uscat si rece.
Dupa deschidere, pastrati la rece si consumati în termen scurt.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
Producator: Asian Home Gourmet, Thailanda