Contine calciu, magneziu, fier si potasiu
Printre fructele uscate cele mai de pret, curmalele deshidratate sunt considerate un depozit natural de energie, care completeaza cu succes aportul zilnic de fibre.
Curmalele sunt fructe foarte nutritive, avand un continut ridicat in glucide. Completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale, apa - aproximativ 30%.
Compozitia chimica a curmalelor este urmatoarea: apa -21,80%, glucide - 78,80%, protide - 1,90%, lipide - 0,90% si saruri minerale - 1,60%. Prin continutul lor bogat in substante energetice, curmalele au o valoare nutritiva importanta. Cand ajung la maturitate, fructele sunt dulci si foarte aromate.
Ingrediente: curmale fara samburi.
Mod de utilizare: Se pot consuma ca atare sau impreuna cu fulgii de cereale, musli, iaurt sau alte fructe.
Tara de origine: Iran