Descriere
Preparati rapid chiftelute de falafel delicios fara gluten in doar cateva minute. Amestecati aceasta pudra cu apa si prajiti apoi bilutele de falafel intr-o tigaie sau coaceti-le la cuptor fara a folosi ulei. Prin adaugarea de legume proaspete tocate sau rase, o puteti face si mai apetisanta.
Falafelul este un fel de chifteluta preparata din naut condimentat sau boabe de fava. Reteta e originara din Egipt si e un fel de mancare populara in Orientul Mijlociu. De regula, falafelul este servit intr-o lipie gen pita*, numita "lafa", dar in multe tari este un tip de mancare care se vinde pe strada sau in centre fast-food. In aceste pita se mai adauga, pe langa chiftelele de falafel, salate, muraturi si tot felul de sosuri.
*Pita este o paine rotunda si plata, originara din Orientul Mijlociu, care poate fi deschisa pentru a forma un buzunar pentru umplere. Se mai numeste si pocket bread (paine buzunar).
Ingrediente:
faina de naut, faina de mazare galbena, granule de ceapa, sare de mare, coriandru macinat, fulgi de drojdie inactiva, patrunjel, chimion macinat, frunze de menta, agent antiaglomerant - carbonat acid de sodiu, pudra de usturoi.
Alergeni: poate contine urme de telina. Produs Vegan fara gluten.
Preparare:
amestecati continutul pachetului cu 220 ml apa si apoi lasati-l sa stea 6-8 minute. In continuare formati chifteaua / chiftelele si prajiti totul in ulei incins sau coaceti falafelul in cuptor, pana se rumeneste.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1288 kJ / 305.0 kcal
Proteine: 18.9 g
Grasimi: 3.4 g din care acizi grasi saturati: 0.3 g
Carbohidrati: 44.9 g din care zaharuri: 3.0 g
Sare: 3.46 g.