Alga de mare arame (Eisenia bicyclis) deshidratata;
Descriere:
Alga de mare arame are culoare neagra, creste pe stanci, la o adancime de 1-2 m sub apa oceanului si are o aroma specifica, placuta.
Arame are o frunza lata, care este taiata in forma de fire subtiri, pentru o mai usoara utilizare. Este recoltata manual, fiarta timp de cateva ore pentru a o face mai frageda si apoi uscata la soare.
Produs/Cultivat in Japonia.
Tara de provenienta: Anglia.
Compozitie chimica:
Este o sursa excelenta de proteine, grasimi si vitamine A, B1, B2, calciu, iod, manitol (un indulcitor natural care ii da gustul dulce)
Efecte terapeutice:
Este foarte buna pentru hipertensiune, fiind recomandata cardiacilor.
Apa de fierbere a acestor alge este recomandata pentru bai de sezut in cazul scurgerilor vaginale datorate problemelor ovariene.
Mod de utilizare:
Se inmoaie in apa rece 5 min (3:1 apa:arame) si se fierbe in apa de inmuiere timp de 20 minute. Se adauga sos de soia Shoyu sau Tamari si se fierbe pana ce apa se evapora si se consuma ca garnitura.
Reteta – arame cu pastarnac
Pentru 4 portii sunt necesare:
Scoateti algele din apa de inmuiere si caliti-le putin, adaugati apa de inmuiere, pastarnacul si sosul de soia shoyu. Arame ar trebui sa fie aproape acoperita cu apa. Fierbeti-o 20 minute pe foc mic, cu vasul acoperit. Dupa acest interval, indepartati capacul si fierbeti-o in continuare pana nu mai ramane lichid in vas. Se serveste cu garnitura de ceapa verde.
Varietatea retetelor depinde doar de imaginatia dvs. Succes!!
Prezentare:
Punga de 50 g.