Descriere
Alge uscate din specia Laminaria japonica. Algele kombu sunt o varietate japoneza de alge kelp cu larga utilizare culinara in Japonia, in special pentru a prepara ,,Dashi,,, o zeama de alge si peste folosita traditional ca baza pentru supe (supa miso, supa clara, supa cu paste, etc.), tocane sau sosuri. In timp ce multe alge kombu japoneze sunt astazi cultivate, algele kombu Clearspring sunt salbatice, recoltate din apele reci ale tarmurilor orasului Hidaka din Hokkaido (insula nordica a Japoniei), respectand principiile agriculturii durabile (sustenabile).
Algele kombu salbatice din Hidaka sunt de calitate superioara, premium, apreciate atat pentru fragezime (permite folosirea lor ca legume), cat si pentru puterea lor exceptionala de aromatizare.
Ingrediente: 100% alge de mare Laminaria japonica deshidratate.
Produs vegan ce poate contine datorita naturii sale urme de moluste, peste si/sau crustacee. Algele kombu contin in mod natural cantitati mari de iod.
Persoanele sensibile la efectele iodului sunt rugate sa solicite sfatul medicului inainte de a consuma acest produs.
Preparare: intr-un vas se inmoaie o bucata de alga kombu de 5-7 cm in 1 l de apa timp de 20-30 minute, dupa care se aduce incet apa la temperatura de fierbere si se fierbe usor la foc mic 5 minute. Inainte de utilizarea ulterioara a zemii se scoate alga kombu din apa. De obicei algele kombu fierte se adauga cand se prepara fasolea, pentru inmuierea acesteia.
Valori nutritionale/100g - Alge Kombu:
Energie: 7 kJ / 2 kcal
Proteine: 0 g
Grasimi: 0 g din care acizi grasi saturati: 0 g
Carbohidrati: 0.2 g din care zaharuri: 0 g
Sare: 0.02 g.
Tara de provenienta: Anglia.