ALGE SUSHI NORI 17g CLEARSPRING
Alge de mare din genul Porphyra, alge nori de calitate superioara, recoltate manual si uscate la soare, prajite, gata de utilizat pentru sushi sau ca si condiment; produse In Japonia si ambalate in Marea Britanie.
Descriere:
Nori este numele japonez pentru diverse specii de alge marine comestibile din genul algelor rosii Porphyra, mai ales P. yezoensis si tenera P.
Produsele finite sunt realizate prin maruntire si uscare, proces aseamanator cu cel al fabricarii hartiei.
Nori (Porphyra tenera) este frunza presata in foi subtiri, sushi nori fiind algele nori prajite.
Ca orice produs organic, cultivarea nori este complexa si solicitanta. Calitatea semintelor, temperatura apei, mediul nepoluat, insamantarea, recoltarea, metoda de uscare sunt toti factori critici pentru obtinerea de nori, facand aceasta alga destul de scumpa.
Exista mai multe tipuri de nori natural si nu este prea greu sa distingi care este de calitate buna. Nori este apreciata dupa culoare, luciu, aroma si gust.
Un nori de calitate superioara are o culoare verde intensa, adanca, usor spre negru-violet, are luciu stralucitor si un gust complex, aromat. Un nori slab are culoare verde plata, nu are luciu si aroma sa este neatragatoare.
Cele mai bune Nori provin din Japonia, unde este acordata o atentie speciala tuturor factorilor critici. Algele sunt colectate la reflux, presate intre suprafete mari de bambus si lasate sa se usuce.
Compozitie chimica:
Valoarea nutritiva a nori este excelenta. Se spune ca este comoara casei de ulei polinesaturat, vitamine, proteine, taurina, minerale si clorofila.
Uleiul este eficient in prevenirea intaririi arterelor.
Taurina este un aminoacid eficient in reducerea presiunii arteriale.
Efecte farmaceutice:
Aceste alge au un efect de curatare, de dizolvare a grasimilor depunse in organism, fiind benefice pentru cei care au consumat multe lactate.
Mod de utilizare:
Se recomanda sa se consume o foaie pe zi, fie sub forma de sushi, de condiment sau pur si simplu presarata pe orez sau alt fel de mancare.
Reteta – sushi vegan
Tofu se prajeste in ulei incins, prin scufundare, timp de 3-4 minute, pana se obtine o culoare galbuie pe toate laturile. Tofu prajit se pune pe o hartie absorbanta, pentru a se elimina excesul de ulei si se fierbe cateva minute intr-un sos format din sos de soia, mirin si suc de lamaie.
Se pune foaia de alga nori pe covorasul de bambus, se intinde orezul intr-un strat de cca 1 cm, lasand marginile superioara si inferioara libere, se presara susanul pajit pe toata suprafata, se pun tofu prajit taiat felii subtiri si castravetele murat taiat felii si se ruleaza.
Varietatea retetelor depinde doar de imaginatia dvs. Succes!!
Prezentare:
Punga de 17 g.