Bulgur negru (Bezostye) Denes Natura.
Bulgur din grau negru turcesc. Se gateste in de doua ori mai multa apa timp de 15 minute, si poate fi pregatit ca tocana cu legume, ca garnitura langa leguminoase sau chiar ca ingredient de baza in preparatele pe baza de grau. In bucataria orientala este folosit in general pentru salate, precum tabbouleh.
Tabbouleh este o salata araba levantina preparata in mod traditional din bulgur, rosii, castraveti, patrunjel tocat marunt, menta, ceapa, usturoi si asezonata cu ulei de masline, suc de lamaie si sare, desi exista diverse alte variante, spre exemplu cu cuscus in loc de bulgur. Servita traditional aperitiv langa diverse alte preparate rapide (ca parte a unei mezze), tabbouleh a fost adoptata de ciprioti, variante ale acesteia fiind realizate de catre turci si armeni si a devenit un aliment popular in culturile occidentale.
Bulgur (denumirea arabeasca pentru grau) este grau prefiert, uscat si zdrobit. Cand nu aveti timp, este cea mai rapida garnitura pe care o puteti face.
Valori nutritionale | UM | /100 g |
Energie | kJ | 1483 |
kcal | 350 | |
Proteine | g | 12,5 |
Carbohidrati | g | 69,8 |
Lipide | g | 1,5 |